Фахреттин Алтун сподели видео со извршените масакри од страна на ерменските терористички организации

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун сподели видео со извшените масакри од страна на ерменските терористички организации во кои беа масакрирани десетици цивили граѓани на Турција, Азербејџан, Франција, Шведска и САД

1627831
Фахреттин Алтун сподели видео со извршените масакри од страна на ерменските терористички организации

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун во објавата на својот профил на социјалната мрежа Твитер на англиски јазик сподели видео во кое се раскажува за извршените масакри од страна на ерменските терористички организации како АСАЛА (ASALA) и ЈЦАГ (JCAG).

„Ерменските терористички организации, во серија атентати, вооружени напади и бомбашки акции масакрираа десетици цивили меѓу кои освен граѓани на Турција се наоѓаат и граѓани на Азербејџан, Франција, Шведска и САД. Почнувајќи од денеска се сеќаваме на жртвите на тероризмот со изложби во Истанбул и Лос Анџелес.“ - стои во споделената објава на шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун.Слични вести