Уште еден терорист им се предаде на безбедносните сили

Министерството за внатрешни работи соопшти дека како резултат на активностите за убедување уште еден терорист бегајќи од сепаратистичко-терористичката организација ПКК влезе во земјата и им се предаде на безбедносните сили

1627499
Уште еден терорист им се предаде на безбедносните сили

Уште еден терорист им се предаде на турските безбедносни сили.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, како резултат на активностите за убедување уште еден терорист бегајќи од сепаратистичко-терористичката организација ПКК влезе во земјата и им се предаде на турските безбедносни сили.

Во врска со предадениот терорист е установено дека и се приклучил на терористичката организација во 2014 година и делувал во Сирија и Ирак.

На тој начин бројот на терористите кои се предадоа по пат на убедување од почетокот на оваа година досега, се зголеми на 57. 

 Слични вести