МНР: Нема да ги заборавиме нашите колеги кои станаа шехиди во ерменските терористички напади

МНР на Турција на својот профил на Твитер напиша: „Лагите не ја искривуваат само историјата, ги одземаат и невините животи. Не ги заборавивме, никако нема да ги заборавиме нашите другари колеги кои станаа шехиди на ерменскиот тероризам.“

1627370
МНР: Нема да ги заборавиме нашите колеги кои станаа шехиди во ерменските терористички напади

Министерството за надворешни работи на Турција ги сподели имињата на турските дипломати кои станаа шехиди (беа убиени) во ерменските терористички напади.

На профилот на Министерството на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Лагите не ја искривуваат само историјата, ги одземаат и невините животи. Не ги заборавивме, никако нема да ги заборавиме нашите другари колеги кои станаа шехиди на ерменскиот тероризам. Нека почиваат во мир, нема да потклекнеме пред ниту една лага и ниту еден притисок.“

 

 Слични вести