Чавушоглу: „Целосно ја отфрламе изјавата за „наводен геноцид“ која се заснова на популизам

Зборовите не можат да ја изменат историјата. Никој не може да ни одржува лекција за нашата историјаç

1627602
Чавушоглу: „Целосно ја отфрламе изјавата за „наводен геноцид“ која се заснова на популизам

 

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу рече:

„Ние целосно ја отфрламе изјавата за „таканаречениот геноцид “, чија единствена основа е популизмот.

Министерот Чавушоглу, по изјавата на претседателот на Соединетите Американски Држави (САД) Џо Бајден кој случувањата од 1915 година ги оцени како „геноцид“ рече:

„Зборовите не можат да ја изменат историјата. Никој не може да ни одржува лекција за нашата историја“.

Чавушоглу, во објавата преку профилот на Твитер истакна:

„Ние целосно ја отфрламе оваа изјава, чија единствена основа е популизмот“.Слични вести