Пуштени во употреба реморкерите ТЏГ Кизилирмак и ТЏГ Јешилирмак

Реморкерите имаат должина од 34 метри, ширина од 13,5 метри, 6,2 метри налегнатост  и брзина од 13 наутички милји на час

1626901
Пуштени во употреба реморкерите ТЏГ Кизилирмак и ТЏГ Јешилирмак

 

Пуштени во употреба реморкерите ТЏГ Кизилирмак и ТЏГ Јешилирмак.

Во објавата објавена на профилот на социјалните мрежи на Министерството за национална одбрана, беше наведено дека вчера во командата на главната база на морнарицата Ѓолџук биле пуштени во употреба реморкерите.

Во објавата беа споделени и информации за реморкерите кои имаа должина од 34 метри, ширина од 13,5 метри, 6,2 метри налегнатост  и брзина од 13 наутички милји на час.Слични вести