Ердоган: „Чекор по чекор напредуваме кон изградбата на голема и силна Турција“

Верувам дека нашите деца ќе ја стекнат и сносат довербата што ја добија со визијата 2053, земјата да ја искачат на уште повисоко ниво

1627066
Ердоган: „Чекор по чекор напредуваме кон изградбата на голема и силна Турција“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече: „Чекор по чекор чекориме кон изградбата на голема и силна Турција“.

Во говорот на церемонијата за кревање на знамето на Кулата Чамлиџа во Истанбул, Ердоган рече: „Ние, пред 100-та година од основањето на Републиката, на следните генерации се обидуваме да им ја оставиме зајакната и проширена во сите полиња“.

Честитајќи го 23-ти април, Денот на националниот суверенитет и Празник  на детето, претседателот на Републиката Ердоган рече:

„Веќе 19 години се бориме нашата земја да ја подигнеме на нивото предвидено со целите за 2023 година. Верувам дека нашите деца ќе ја стекнат и сносат довербата што ја добија со визијата 2053, земјата да ја искачат на уште повисоко ниво”.Слични вести