Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.909.935

Во последните 24 часа беа остварени 312.109 тестови

1626828
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.909.935

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 354 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 37.329.

Во последните 24 часа беа остварени 312.109 тестови, а беа регистрирани 3.128 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 54.791.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 65.593 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.909.935.Слични вести