Во операциите од 1 јануари 2021 година досега се неутрализирани 836 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализираните операции од 1 јануари 2021 година досега се неутрализрани вкупно 836 терористи

1625512
Во операциите од 1 јануари 2021 година досега се неутрализирани 836 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализираните операции од 1 јануари 2021 година досега се неутрализрани вкупно 836 терористи.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нашите јуначки Турски вооружени сили (ТВС) на ефикасен и одлучен начин ја продолжуваат борбата против тероризмот. Во реализираните операции од 1 јануари 2021 година досега се неутрализрани 836 терористи.“

Од друга страна, од страна на турските командоси се неутрализирани четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои отвориле провоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нема премин од нашите јуначки командоси за терористите. Од страна на нашите јуначки командоси се неутрализирани четворица терористи на ПКК/ЈПГ кои отвориле провоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Извор на мирот, а со цел нарушување на спокојството и средината на доверба.“

 Слични вести