Промени во претседателскиот кабинет

Министерството за семејство, труд и социјални услуги беше поделено на две министерства

1625295
Промени во претседателскиот кабинет

Направена е промена во претседателскиот кабинет.

Со указот на Претседателството објавен во Службениот весник, министерката за трговија Рухсар Пекчан беше разрешена од должноста, а на нејзино место беше назначен Мехмет Муш.

Министерството за семејство, труд и социјални услуги беше поделено на две министерства и тоа Министерство за семејство и социјални услуги и Министерство за труд и социјално осигурување.

Со поделбата на Министерството на две, заврши должноста на министерката Зехра Зумрут Селчук.

Нова министерка на новоформираното Министерство за семејство и социјални услуги стана Дерја Јаник, додека Ведат Билгин стана министер на Министерството за труд и социјално осигурување.

Со одлуката, бројот на министерства во Претседателскиот кабинет од 16 се зголеми на 17.Слични вести