Осумнаесет мигранти турнати од грчките војници беа спасени покрај брегот на Чанакале

Грција продолжува со туркањето на бегалците во турските територијални води

1625500
Осумнаесет мигранти турнати од грчките војници беа спасени покрај брегот на Чанакале

 

Осумнаесет мигранти турнати од грчките војници беа спасени покрај брегот на Чанакале.

Екипите на Командата на крајбрежна стража по информацијата дека има група странски државјани во еден фибер чамец покрај Ајваџик, веднаш ги презедоа потребните мерки.

Екипите кои со чамец заминаа во подрачјето, спасија 18 лица за кои беше утврдено дека од страна на војниците на крајбрежната стража на Грција биле турнати  во турските територијални води.

По легалните постапки кои беа спроведени, имигрантите беа предадени на Центарот за враќање на странците во Ајваџик.Слични вести