Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.792.129

Во последните 24 часа беа остварени 322.128 тестови

1625151
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.792.129

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 346 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 36.613.

Во последните 24 часа беа остварени 322.128 тестови, а беа регистрирани 2.895 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 61.028.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 55.592 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.792.129.Слични вести