Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 362 лица, регистрирани се 61.967 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 362 лица, направени се 318.839 тестирања од кои се регистрирани 2.932 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 61.967 лица

1625905
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 362 лица, регистрирани се 61.967 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 362 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 36.975 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 318.839 тестирања од кои се дијагностицирани 2.932 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 61.967 лица.

Заврши лекувањето на уште 52.213 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 844 илјади 342 лица.Слични вести