Претседателот Ердоган му честита на Борисов за победата на изборите

Претседателот Ердоган му честита на бугарскиот премиер во оставка и лидер на партијата Граѓани за европски развој на Бугарија (ГЕРБ) Бојко Борисов на одржаните парламентарни избори на 4 април

1624491
Претседателот Ердоган му честита на Борисов за победата на изборите

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со лидерот на партијата Граѓани за европски развој на Бугарија (ГЕРБ) премиерот во оставка на Бугарија Бојко Борисов.

Претседателот Ердоган во телефонскиот разговор му честита на Борисов за победата на неговата партија Граѓани за европски развој на Бугарија (ГЕРБ) која освои најголем број гласови на одржаните парламентарни  избори на 4 април.

Велејќи дека Бугарија под лидерство на Бојко Борисов долови економски развој и стабилност, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган посака на најдобар начин на биде завршен и процесот за составување на новата Влада.Слични вести