Сочувство на потпретседателот Октај до претседателот на Туркменистан

Му посакувам Аллахова милост на Маликгули Бердимухамедов, таткото на претседателот на Туркменистан

1623758
Сочувство на потпретседателот Октај до претседателот на Туркменистан

 

Потпретседателот Фуат Октај, му го пренесе своето сочувство на претседателот на Туркменистан, Гурбангули Бердимухамедов, по повод смртта на татко му.

Октај, во објавата на својот профил на социјалните мрежи истакна: „Му посакувам Аллахова милост на Маликгули Бердимухамедов, таткото на претседателот на Туркменистан, Гурбангулу Бердимухамедов а исто така му изразувам сочувство на претседателот на Туркменистан, на пријателскиот и братскиот народ на Туркменистан“.Слични вести