Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3. 687.590

Во последните 24 часа беа остварени 301.243 тестови

1623741
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3. 687.590

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 318 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 35.926.

Во последните 24 часа беа остварени 301.243 тестови, а беа регистрирани 3.101 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 55.802.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 43.856 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.687.590.Слични вести