Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 341 лице, регистрирани се 55.149 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 341 лице, направени се 318.869 тестирања од кои се регистрирани 2.862 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 55.149 лица

1624357
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 341 лице, регистрирани се 55.149 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 341 лице.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 36.267 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 318.869 тестирања од кои се дијагностицирани 2.862 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 55.149 лица.

Заврши лекувањето на уште 48.947 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 736 илјади 537 лица.

 Слични вести