Аеродромот во Истанбул ја продолжува водечката позиција по бројот на летови во Европа

Аеродромот Истанбул во Турција во периодот од 8 до 14 април.оствари 604 летови

1623762
Аеродромот во Истанбул ја продолжува водечката позиција по бројот на летови во Европа

 

Аеродромот Истанбул во Турција ја задржа водечката позиција со просечни 604 летови дневно во периодот од 8 до 14 април.

Според извештајот за сообраќајот на летовите, подготвен од Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ), аеродромот во Истанбул се најде на првото место меѓу европските аеродроми со 604 летови извршени до 14 април.

Аеродромот во Истанбул го следеа парискиот аеродром Шарл де Гол со 478 летови и аеродромот во Франкфурт со 474 летови.

Аеродромот во Амстердам со 451 лет беше четврти. Аеродромот Сабиха Ѓокчен со 345 лета го следеше аеродромот Мадрид Барахас кој оствари  414 лет од, а кој беше рангиран на петтото место на списокот.

Во извештајот беше наведено дека има намалување на бројот на дневни летови и во домашниот сообраќај на аеродромите во европските земји.Слични вести