Два руски воени брода го преминаа Истанбулскиот морски теснец „Босфор“

Двата руски воени брода на руската морнарица по име „Александер Отраковски“ и „Кондопога“, денеска во утринските часови од Мраморното Море влегоа во Истанбулскиот морски теснец „Босфор“ и преминувајќи го морскиот теснецот запловија кон Црното Море

1622994
Два руски воени брода го преминаа Истанбулскиот морски теснец „Босфор“

Низ Истанбулскиот морски теснец „Босфор“ преминаа два воени брода на руската морнарица.

Двата руски воени брода на руската морнарица по име „Александер Отраковски“ и „Кондопога“, денеска во утринските часови од Мраморното Море влегоа во Истанбулскиот морски теснец.

Со преземените безбедносни мерки руските воени бродови при преминот беа придружувани од страна на чамец на турската крајбрежна стража.

Двата руски воени брода коишто преминаа низ Истанбулскиот морски теснец потоа запловија кон водите на Црното Море.Слични вести