Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.643.734

Во последните 24 часа беа остварени 319.316 тестови

1623270
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.643.734

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 288 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 35.608.

Во последните 24 часа беа остварени 319.316 тестови, а беа регистрирани 2.973 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 62.606.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 52.184 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.643.734.Слични вести