Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на, сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1622807
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана воздушна операција на на областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во областа Гара во северниот дел на Ирак се утврдени тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Во соопштението се вели дека овие утврдени терористи се неутрализирани со воздушна операција и се нагласува дека операциите коишто продолжуваат со одлучност ќе продолжат се додека не биде неутрализиран и последниот терорист.Слични вести