Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 289 лица, регистрирани се 63.082 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 289 лица, направени се 320.078 тестирања од кои се регистрирани 2.915 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 63.082 лица

1622898
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 289 лица, регистрирани се 63.082 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 289 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 35.320 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 320.078 тестирања од кои се дијагностицирани 2.915 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 63.082 лица.

Заврши лекувањето на уште 56.510 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 591 илјада 550 лица.

 Слични вести