Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 297 лица, регистрирани се 61.400 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 297 лица, направени се 318.217 тестирања од кои се регистрирани 2.845 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 61.400 лица

1622222
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 297 лица, регистрирани се 61.400 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 297 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 35.031 лице. 

Во изминатите 24 часа се направени 318.217 тестирања од кои се дијагностицирани 2.845 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 61.400 лица.

Заврши лекувањето на уште 54.894 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 535 илјади 040 лица.Слични вести