Акар учествува на состанокот на НАТО посветен на Авганистан

На состанокот биле разменети мсилења за безбедносната состојба во оваа земја

1621590
Акар учествува на состанокот на НАТО посветен на Авганистан

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар учествуваше  на онлајн состанокот на министрите за одбрана и надворешни работи на земјите на НАТО посветен на  Авганистан.

Во соопштението објавено од Министерството на профилот на Твитер, беше наведено дека на состанокот биле разменети мсилења за безбедносната состојба во оваа земја, развојот на случувањата во врска со мировниот процес и авганистанската политика на алијансата.Слични вести