Претседателот Ердоган: Турција успеа да стане една од истакнатите земји кои располагаат со технологија на проектили воздух-воздух

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган рече: „Турција успеа да стане една од истакнатите земји кои располагаат со технологија на проектили (ракети) воздух-воздух“

1620967
Претседателот Ердоган: Турција успеа да стане една од истакнатите земји кои располагаат со технологија на проектили воздух-воздух

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган истакна дека Турција успеа да стане една од истакнатите земји кои располагаат со технологија на проектили (ракети) воздух-воздух.

Претседателот Ердоган, по ова прашање сподели објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

Ердоган го напиша следното: „Турција успеа да стане една од истакнатите земји кои располагаат со технологија на проектили (ракети) воздух-воздух. Нашиот проектил воздух-воздух 'БОЗДОГАН' развиен од страна на нашите млади техничари и инженери во проектот ЃОКТУГ, со првиот истрел ја погоди со стопроцентна прецизност поставената цел. Машалах за нашите млади.“Слични вести