Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.480.146

Во последните 24 часа беа остварени 310.420 тестови

1621468
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.480.146

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 279 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 34.734.

Во последните 24 часа беа остварени 310.420 тестови, а беа регистрирани 2.802 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 62.797.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 55.413 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.480.146.Слични вести