Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1620555
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да извршат напад и да се префрлат во подрачјето.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нашите јуначки командоси реализираа уште една успешна операција во подрачјето на операцијата извор на мирот. Неутралиизрани се тројца терористи на ПКК/ЈПГ кои се обидоа да го нарушат спокојството и средината на доверба и да извршат напад.“

Непрекинато продолжуваат операциите против терористичките организации во подрачјето.Слични вести