Претседателот Ердоган го пречека либискиот премиер Дибејбе во Анкара со официјална церемонија

Претседателот Ердоган го пречека либискиот премиер Абдулхамид Дибејбе со официјална церемонија во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара

1619777
Претседателот Ердоган го пречека либискиот премиер Дибејбе во Анкара со официјална церемонија

Премиерот на Владата на национално единство на Либија Абдулхамид Дибејбе на покана на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган заедно со голем број министри допатува во посета на Турција.

Претседателот Ердоган го пречека либискиот премиер Абдулхамид Дибејбе со официјална церемонија во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара.

Во рамките на разговорите во Анкара освен заеднички предмети во услужните сектори како што се енергијата и здравството, ќе биде разгледано и враќањето на турските фирми назад на своите активности коишто беа прекинати во Либија поради кризата во оваа земја.Слични вести