Калин: Секој вид тензичност и конфликт во Црното Море и регионот ќе биде во штета на сите

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин истакна дека Турција застанува во одбрана на територијалниот интегритет на Украина и дека секој вид тензичност и конфликт во Црното Море и регионот ќе биде во штета на сите

1619087
Калин: Секој вид тензичност и конфликт во Црното Море и регионот ќе биде во штета на сите
SUPER İbrahim Kalın 04.jpg

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин на својот профил на социјалната мрежа Твитер објави соопштение во врска со присутната тензија помеѓу Украина и Русија. 

Ибрахим Калин истакна дека Турција застанува во одбрана на територијалниот интегритет на Украина и дека секој вид тензичност и конфликт во Црното Море и регионот ќе биде во штета на сите.

Калин во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Турција застанува во одбрана на територијалниот интегритет на Украина и на правата на кримските Татари и го поддржува решавањето на проблемите помеѓу Русија и Украина по пат на преговори. Секој вид тензичност и конфликт во Црното Море и регионот ќе биде во штета на сите.“Слични вести