Чавушоглу на 14 април во среда, ќе се состане во Анкара со својот грчки колега Дендиас

На средбата помеѓу двајцата шефови на дипломатии ќе бидат поставени на маса на ниво на министри за надворешни работи сите присутни проблеми помеѓу двете земји, борбата против тероризмот, случувањата во Источниот Медитеран и Егејскиот проблем

1618997
Чавушоглу на 14 април во среда, ќе се состане во Анкара со својот грчки колега Дендиас

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на 14 април, во среда, во Анкара ќе се состане со својот грчки колега, министерот за надворшени работи Никос Дендиас. 

На средбата помеѓу двајцата шефови на дипломатии ќе бидат поставени на маса на ниво на министри за надворешни работи сите присутни проблеми помеѓу двете земји, борбата против тероризмот, случувањата во Источниот Медитеран и Егејскиот проблем.

На дневниот ред на средбата помеѓу двајцата министри за надворешни работи се очекува да бидат поставени на дневен ред и нечовечните применувања и постапувања на Грција против мигрантите.Слични вести