Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 237 лица, регистрирани се 50.678 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 237 лица, направени се 294.274 тестирања од кои се регистрирани 2.548 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 50.678 лица

1619154
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 237 лица, регистрирани се 50.678 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 237 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 33.939 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 294.274 тестирања од кои се дијагностицирани 2.548 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 50.678 лица.

Заврши лекувањето на уште 30.194 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 331 илјада 411 лица. Слични вести