Претседателот на делегацијата на ЕУ Мејер-Ландрут: Турција има многу имперсивен здравствен систем

Претседателот на делегацијата на Европската унија (ЕУ) во Турција амбасадорот Николаус Мејер-Ландрут рече: „Турција има многу имперсивен здравствен систем“

1618759
Претседателот на делегацијата на ЕУ Мејер-Ландрут: Турција има многу имперсивен здравствен систем

Претседателот на делегацијата на Европската унија (ЕУ) во Турција амбасадорот Николаус Мејер-Ландрут се состана со новинарите во Анталија.

Мејер Ландрут овде го рече следното „Турција има многу имперсивен здравствен систем.“

Правејќи проценка во врска со процесот на новиот тип коронавирус (Ковид-19) Мејер-Ландрут нагласи дека здравствениот систем на Турција е силен.

Претседателот на делегацијата на Европската унија (ЕУ) во Турција амбасадорот Николаус Мејер-Ландрут привлече внимание дека во Турција станува збор за слична состојба во епидемијата со онаа во Европа и го рече следното: „За жал расте бројот на инфектираните, но Турција презема ефикасни мерки по ова прашање. Турција има многу импресивен здравствен систем.“

 Слични вести