Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 248 лица, регистрирани се 52.676 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 248 лица, направени се 302.735 тестирања од кои се регистрирани 2.497 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 52.676 лица

1618728
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 248 лица, регистрирани се 52.676 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 248 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 33.702 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 302.735 тестирања од кои се дијагностицирани 2.497 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 52.676 лица.

Заврши лекувањето на уште 32.539 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 301 илјада 217 лица.Слични вести