Терористите се единствената мета на Турските вооружени сили (ТВС)

Цивилите, невините луѓе, околината, историските артефакти, верските и културните структури се неприкосновени за турските вооружени сили.

1617701
Терористите се единствената мета на Турските вооружени сили (ТВС)

Обвинувањата дека „терористите не биле единствената мета на Турските вооружени сили (ТВС) на северот на Сирија, дека мета биле цивилите“ не ја одразуваат вистината.

На некои веб-страници на интернет беа објавени тврдења и обвинувања дека „артилериските истрели од областите под контрола турските вооружени сили во Сирија биле насочени кон цивили“.

Безбедносни извори во евалуацијата на оваа тема потенцираа дека наведените обвинувања целосно се невистинити.

Во соопштението беше нагласено дека цел на нападите на Турските вооружени сили се само терористите и дека целите секогаш се избираат соодветно. Цивилите, невините луѓе, околината, историските артефакти, верските и културните структури се неприкосновени за турските вооружени сили.Слични вести