Порака со сочувство од претседателот Ердоган по повод смртта на сопругот на кралицата Елизабета II, принцот Филип

Претседателот Ердоган на својот профил на социјалната мрежа Твитер објави порака со сочувство по повод смртта на сопругот на британската кралица Елизабета Втора, војводата од Единбург принцот Филип

1618272
Порака со сочувство од претседателот Ердоган по повод смртта на сопругот на кралицата Елизабета II, принцот Филип

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган објави порака со сочувство по повод смртта на сопругот на британската кралица Елизабета Втора, војводата од Единбург принцот Филип.

Претседателот Ердоган во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер на англиски јазик, го напиша следното: „По повод смртта на сопругот на британската кралица Елизабета Втора, дукот од Единбург принцот Филип, го доставуваме моето најдлабоко сочувство во името на мојата земја и турскиот народ. Ја споделувам тагата со кралското семејство и народот на Обединетото Кралство.“Слични вести