Министерот за одбрана Акар престојува во посета на Британија

Двајцата министри ќе дискутираат за билатералните односи, регионалните прашања и соработката во областа на одбранбената индустрија.

1617764
Министерот за одбрана Акар престојува во посета на Британија

 

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар на покана од неговиот колега Бен Валес престојува во посета на Велика Британија.

При пристигнувањето пред зградата на почесната гарда на коњи во Лондон, министерот Акар беше пречекан од британскиот министер за одбрана Валес.

Двајцата министри во рамките на официјалната посета ќе дискутираат за билатералните односи, регионалните прашања и соработката во областа на одбранбената индустрија.Слични вести