Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.268.768

Во последните 24 часа беа остварени 305.103 тестови

1618318
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.268.768

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 253 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 33.454.

Во последните 24 часа беа остварени 305.103 тестови, а беа регистрирани 2.316 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 55.791.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 35.786 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.268.768.Слични вести