Бродот за сондажа „Фатих“ започна со дупчење во лежиштето „Амасра-1“ во Црното Море

Министерот за енергија и природни ресурси Фатих Донмез соопшти дека бродот за сондажа „Фатих“ започна со дупчење во лежиштето „Амасра-1“ во Црното Море

1618202
Бродот за сондажа „Фатих“ започна со дупчење во лежиштето „Амасра-1“ во Црното Море

Бродот за сондажа „Фатих“ започна со дупчење во лежиштето „Амасра-1“ во Црното Море.

Министерот за енергија и природни ресурси Фатих Донмез веста во врска со ова ја соопшти на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

Министерот Фатих Донмез во споделената објава напиша: „Фатихот (освојувачот) на Црното Море, за нови откритија ја започна својата нова сондажа и лежиштето Амасра-1. Со довата (молитвата) и поддршката на нашиот народ Иншаллах (со Аллахова помош-дозвола) кон нови радосни вести...“Слични вести