Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.232.892

Во последните 24 часа беа остварени 304.201 тестови

1617592
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.232.892

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 258 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 33.201.

Во последните 24 часа беа остварени 304.201 тестови, а беа регистрирани 2.316 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 55.941.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 37.914 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.232.892.Слични вести