Порака со сочувство од Турција до Источен Тимор за жртвите во катастрофата од поплави

Министерството за надворешни работи на Турција објави соопштение со сочувство за загинатите во катастрофата од поплави и лизгањата на земјиштето предизвикани од силните врнежи од дожд во југоисточноазиската држава Источен Тимор

1616163
Порака со сочувство од Турција до Источен Тимор за жртвите во катастрофата од поплави

Порака со сочувство од Турција до Источен Тимор за жртвите во катастрофата од поплави.

Министерството за надворешни работи на Турција објави соопштение со сочувство за загинатите во катастрофата од поплави и лизгањата на земјиштето предизвикани од силните врнежи од дожд во југоисточноазиската држава Источен Тимор.

Во соопштението на Министерството се истакнува следното: „Со длабоко жалење ги дочекавме вестите за поплавите и лизгањата на земјиштето предизвикани од силните врнежи од дожд во кои животите ги загубија најмалку 34 лица и се предизвикани тешки штети. Го изразуваме нашето искрено сочувство до ожалостените блиски на жртвите и до Владата на Источен Тимор, на повредените им посакуваме побрзо оздравување.“Слични вести