Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 276 лица, регистрирани се 54.740 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 276 лица, направени се 302.108 тестирања од кои се регистрирани 2.203 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 54.740 лица

1616835
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 276 лица, регистрирани се 54.740 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 276 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 32.943 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 302.108 тестирања од кои се дијагностицирани 2.203 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 54.740 лица.

Заврши лекувањето на уште 35.503 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 194 илјади 978 лица.

 Слични вести