Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 9 терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 9 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1615586
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 9 терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 9 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Според објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) на социјалната мрежа Твитер, е спречен уште еден обид за префрлување на терористите во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија. 

Во соопштението на Министерството се вели следното: „Уште еден удар од нашите јуначки командоси врз сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ... Со реализирана операција ноќе од страна на нашите јуначки командоси, без да ги постигнат своите предавнички цели се неутрализирани 9 терористи на ПКК/ЈПГ кои со цел да извршат напад, се обидоа да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот.“Слични вести