Во антитерористички операции во границите на земјата во март се неутрализирани 86 терористи

Заменик министерот за внатрешни работи и портпарол на министерството Исмаил Чатакли соопшти дека во реализираните операции за воспоставување на внатрешната безбедност во земјата во март се неутрализирани 86 терористи

1615588
Во антитерористички операции во границите на земјата во март се неутрализирани 86 терористи

Во реализирани антитерористички операции внатре во границите на земјата во месец март, се неутрализирани 86 терористи.

Заменик министерот за внатрешни работи и портпарол на министерството Исмаил Чатакли на одржаниот редовен месечен состанок за информирање на печатот, соопшти дека во реализираните операции за воспоставување на внатрешната безбедност во земјата во март се неутрализирани 86 терористи.

Чатакли истакна дека воедно во рамките на борбата против опојни дроги во периодот помеѓу 20 март-5 април, се притворени 5.224 лица.

Заменик министерот за внатрешни работи и портпарол на министерството Исмаил Чатакли, освен тоа информира дека во текот на месец март се спречени 16 обиди за терористички акции од кои еден обид со дрон со бомба.

 Слични вести