Претседателот Ердоган разговараше телефонски со катарскиот емир Ал Тани

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, во телефонскиот разговор беа разгледани чекорите коишто ќе бидат фрлени за развивање на односите помеѓу Турција и Катар и регионални прашања

1615347
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со катарскиот емир Ал Тани

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, оствари телефонски разговор со катарскиот емир Шејх Тамим бин Хамад Ал Тани.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, во телефонскиот разговор беа разгледани чекорите коишто ќе бидат фрлени за развивање на односите помеѓу Турција и Катар и регионални прашања.Слични вести