Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 211 лица, регистрирани се 49.584 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 211 лица, направени се 271.547 тестирања од кои се регистрирани 2.003 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 49.584 лица

1616049
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 211 лица, регистрирани се 49.584 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 211 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 32.667 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 271.547 тестирања од кои се дијагностицирани 2.003 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 49.584 лица.

Заврши лекувањето на уште 28.498 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 159 илјади 475 лица.

 Слични вести