Денес претседателот Ердоган ќе одржи состанок за евалуација

Во говорот на Ердоган, внимателно ќе се следат неговите изјави во врска со новиот устав

1614730
Денес претседателот Ердоган ќе одржи состанок за евалуација

Денес претседателот Реџеп Тајип Ердоган во Бештепе ќе одржи состанок за евалуација.

Претседателот Ердоган ќе учествува на состанокот на пратеничката група во Големото национално собрание на Турција, од каде што ќе упати пораки.

Во говор на Ердоган, внимателно ќе се следат неговите изјави во врска со новиот устав.

Претседателот Ердоган денес ќе одржи и посебен состанок за евалуација.

Средбата ќе се одржи во 15:00 часот според турско време во претседателскиот комплекс.

Потоа, Ердоган ќе претседава со новиот Централен извршен одбор на Партијата за правда и развој (АК Партија), кој беше формиран по големиот конгрес.

На состанокот ќе се дискутира за активностите што треба да се спроведат до 2023 година со членовите на Централниот одбор (ЦО). Исто така ќе се определи патоказот што треба да се следи за изборите.Слични вести