Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 193 лица, регистрирани се 42.551 позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 193 лица, направени се 245.496 тестирања од кои се регистрирани 1.706 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 42.551 лицe

1615240
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 193 лица, регистрирани се 42.551 позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 193 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 32.456 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 245.496 тестирања од кои се дијагностицирани 1.706 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 42.551 лице.

Заврши лекувањето на уште 25.627 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 130 илјади 977 лица.

 

 Слични вести