Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.105.350

Во последните 24 часа беа остварени 246.210 тестови,

1614548
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3.105.350

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 185 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 32.263.

Во последните 24 часа беа остварени 246.210 тестови, а беа регистрирани 1.508 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 41.998.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 23.214 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 3.105.350.Слични вести