Реакција од Калин против терористичката ЈПГ/ПКК која во Хасеке, Сирија присилно ги регрутира младите

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин на својот профил на социјалната мрежа Твитер покажа реакција против присилното регрутирање на младите во Хасеке во Сирија од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК

1614059
Реакција од Калин против терористичката ЈПГ/ПКК која во Хасеке, Сирија присилно ги регрутира младите

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин покажа реакција на присилното регрутирање на 2.700 млади за еден месец од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК во градот Хасеке во Сирија.

Портпаролот Калин во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК само во месец март во градот Хасеке во Сирија киднапира и присилно регрутира (им даде оружје в рака) на 2.700 млади.

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин во објавата напиша: "Доста е тоа што Западот ја идеализира и романтизира ПКК во Сирија. Дали поддржувачите ќе кажат нешто? Веројатно повторно нема да кажат ништо."

 Слични вести