Потпретседателот Фуат Октај учествуваше на церемонијата на полагање заклетва на новиот претседател на Нигер Базум

Потпретседателот Фуат Октај во Нијамеј учествуваше на церемонијата на полагање заклетва на новиот претседател на Нигер Базум

1613955
Потпретседателот Фуат Октај учествуваше на церемонијата на полагање заклетва на новиот претседател на Нигер Базум

Потпретседателот Фуат Октај учествуваше на церемонијата на полагање заклетва на новоизбраниот претседател на Нигер Мохамед Базум.

Октај, по церемонијата се состана со претседателот Базум и се консултира по прашањето на проширување со нивно зајакнување на сферите на соработка помеѓу Турција и Нигер во новиот период. 

Потпретседателот Октај му ги пренесе на претседателот на Нигер Мохамед Базум најискрените желби за успех на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и на турскиот народ. 

Потоа, потпретседателот Фуат Октај се состана со заменик претседателот на Советот за сувереност на Судан генерал Мохамед Хамдан Дагало, а оствари средба и со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид ал-Мешри.

 Слични вести