Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 179 лица, регистрирани се 42.308 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 179 лица, направени се 248.968 тестирања од кои се регистрирани 1.471 новозаболен, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 42.308 лица

1613864
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 179 лица, регистрирани се 42.308 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 179 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 31.892 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 248.968 тестирања од кои се дијагностицирани 1.471 новозаболен. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 42.308 лица.

Заврши лекувањето на уште 24.419 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 3 милиони 059 илјади 462 лица.Слични вести